Службата за сигурност на Украйна (СБУ) стои зад нападението с украински

...
Службата за сигурност на Украйна (СБУ) стои зад нападението с украински
Коментари Харесай

Службата за сигурност на Украйна стои зад атаката срещу руски петролен терминал

Службата за сигурност на Украйна (СБУ) стои зад нападението с украински дронове против петролния терминал в Уст Луга, заяви източник на Укринформ. В резултат на офанзивата терминалът спря краткотрайно работа, а СБУ пое отговорност за интервенцията, показва Укринформ.

Става дума за специфична интервенция против морския терминал, съобщи източник на организацията. По думите му дроновете на СБУ блъснали оборудването с висока степен на акуратност и са провокирали огромен пожар, наложил личният състав да бъде евакуиран.

" Петролният терминал " Уст Луга Ойл " е значим обект за врага. Там се преработва гориво, което по-късно отива за съветските войски. Успешното нахлуване против сходен терминал предизвиква освен стопански вреди на Русия, лишавайки нашественика от опцията да печели (финансово) от войната в Украйна, нарушава съществено пътищата за доставяне с гориво на съветските сили ", добави източникът на Укринформ.

Терминалът е един от най-новите на Русия и един от най-важните за нея. Като цяло той се употребява за експорт, само че и обезпечава гориво за съветската войска, отбелязва организацията.

След нападението на СБУ незабавно всички танкери са били евакуирани във вътрешността в Балтийско море. Всякакви товаро-разтоварни действия са прекратени, добавя Укринформ. Терминалът се стопанисва от компанията " Новатек ", съветски производител на полутечен газ.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР